Beograd, 19. jun 2018.   

Na temelju dugogodišnje tradicije i poverenja, ANDOLu je ove godine dodeljena prestižna titula “Superbrands” u kategoriji farmaceutskih proizvoda. Reč je o priznanju koje se poslednje četiri godine dodjeluje najznačajnijim brendovima na domaćem tržištu.

serbia

Malo je lekova sa tako dugom tradicijom i svestranošću primene kao što je ANDOL. Ovaj lek je po sastavu acetilsalicilna kiselina (ASK) čija istorija doseže čak do epohe starih Rimljana. Preko 100 poslednjih godina acetilsalicilna kiselina se široko koristi u modernoj farmaciji, a delotvornost i sigurnost u primeni potkrepljena je brojnim istraživanjima i dokazima u praksi. U svetu je poznato više desetina lekova koje sadrže ASK kao aktivni sastojak, a među njima je i ANDOL. Već generacijama je sinonim za lek koji efikasno snižava temperaturu, ublažava različite vrste bolova, smanjuje upale i agregaciju (nakupljanje i lepljenje) trombocita.

Pored Andola 300 koji ima široku primenu postoji i Andol 100, koji se koristi za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i komplikacija infarkta miokarda i moždanog udara. Dostupan je i ANDOL Protect, tablete sa zaštitnim gastro omotačem koji štiti sluznicu želuca od direktne iritacije i smanjuje mogućnost nastanka želudačnih tegoba tokom primene leka kod osetljivih osoba.

Program Superbrands započeo je 1994. godine u Velikoj Britaniji, a danas se organizuje u 88 zemalja širom sveta, zbog čega predstavlja vodeću svetsku platformu za promociju brendova. U procesu ovogodišnjeg izbora posmatrano je 2.600 kompanija iz Srbije, a izbor laureata izvršen je putem kombinovanih glasova Stručnog saveta za Superbrendove i glasova dobijenih na osnovu ankete javnog mnenja. Nagrade u 35 kategorija dodeljene su kompanijama koje rade po najvišim svetskim standardima i društveno su odgovorne.