Rezultati pretrage

Prikazuje se 10 od 22 rezultata

Kako sprečiti pelenski osip kod beba

Pelenski osip kao izraz upotrebljava se za opis iritacije kože koja se javlja u predelu pokrivenom pelenama. Drugi nazivi mogu biti pelenski ojed ili pelenski dermatitis. Prvi znak osipa obično je u obliku crvenila ili sitnih, crvenih, izbočenih promena na pelenskoj regiji, odnosno koži genitalija i analnog predela, ali se može proširiti i na okolni deo kože butina i struka. Ove promene nekada mogu da budu i vlažne, tople i bolne na dodir.

Kutak za mamu

Danas sve češće trudnice jasno kažu: „ Ja ću da dojim svoju bebu! “ One znaju da je majčino mleko veoma važno za njihovu bebu, iako baš nisu sasvim sigurne šta to „veoma važno“zaista i znači. Evo malo priče na ovu temu...

Beba je kod kuće - ovo je naš prvi dan

Prvi dani i nedelje sa bebom vreme su kada se upoznajete i zajedno otkrivate svet. Beba će svojim dolaskom neminovno preokrenuti vaš život i ispuniti vaš dan neprestano zahtevajući vašu pažnju. Iako se pripremate za ovaj događaj, sve vam se može činiti teškim, posebno u prvim danima. Kako vreme prolazi, sve će postati lakše. Ali ako znate šta da očekujete od svoje bebe, prvi dani zajedno biće lakši i opušteniji.