Upoznajte Jelenu Vojinović Ranđelović

Upoznajte naše super koleginice povodom Dana žena.

Jelena Vojinović Ranđelović trenutno je na poziciji Area Sales Managera i u fokusu njenog rada su kardiovaskularne terapije za područje Južne i Centralne Srbije. Po obrazovanju je doktor stomatologije. Počela je karijeru u stomatologiji a od 2010. godine je u farmaciji, a poslednjih osam godina je deo Actavis/Teva tima.

Svesna sam da većina lekova koji su deo moje odgovornosti ima esencijalnu ulogu u lečenju velikog broja pacijenata, jer kardiovaskularne bolesti spadaju u grupu najrasprostranjenijih u Srbiji i od njih oboljevaju sve mlađi osobe. Lekovi iz našeg portfolija deo su terapije većine pacijenata iz ove kategorije, zato je važno da sa naše strane učinimo sve da lekovi budu dostupni, a zdravstveni radnici dobro informisani o njihovoj primeni i najnovijim saznanjima koji mogu uticati na ishode lečenja – kaže Jelena.

Posmatrajući farmaciju i medicinu generalno, Jelena komentariše da joj je zanimljivo da radi u industriji u kojoj su, za razliku od nekih drugih privrednih grana, žene po uslovima rada i prilikama izjednačene sa muškarcima, pa čak i da su brojnije od njih. Isto se, kaže, odnosi i na Tevu, u kojoj nije primetila favorizaciju jednih ili drugih i da ima dosta žena na rukovodećim pozicijama.

Svako ima pojednake šanse bez obzira na pol i sve se na kraju svodi na to ko kakve kvalitete, kompetencije i sposobnosti ima – smatra Jelena.

Ona dodaje da joj je zadovoljstvo što radi u takvoj sredini i da, na primer, uprkos tome što u njenom timu od sedam članova čak šest su muškarci nije nijednom osetila da im smeta što im je žena pretpostavljeni.

Smatram da su svi članovi našeg tima izuzetno stručni i kompetetni za to što rade, ali i da smo u nekim segmentima različiti i ta raznovrsnost nam daje kao ekipi dodatni kvalitet jer na svaku situaciju možemo da gledamo iz različitih uglova i tako lakše dolazimo do rešenja – objašnjava Jelena.

Za razvoj karijere važno je da kompanija obezbedi kontinuiranu obuku i edukaciju kako bi bili postavljeni temelji za rad. Ali da bi neko stvarno bio uspešan u onome što radi važno je da nauči da sluša i da bude spreman da uči iz svake situacije i od svake osobe sa kojom dođe u kontakt bilo da je klijent ili kolega. Rad u kompaniji kakva je Teva za Jelenu je pre svega prilika da sebe razvije kao ličnost, jer veliki deo iskustva koje je ovde stekla ne koristi samo daljoj karijeri već se može primeniti i u privatnom životu.

Rad u Tevi me je promenio, mislim nabolje. Na početku sam bila vrlo zatvorena osoba kojoj je komunikacija padala teško, a sada sam savim drugačija. Te promene pomogle su mi i da u privatnom životu mnoge stvari činim sa većom lakoćom – kaže Jelena.

Vrsta posla koju radi zahtevala je o tome da često mora da brzo reaguje, bude prilagodljiva i da stalno u glavi ima pripremljeno nekoliko scenarija koji mogu da se primene o određenim situacijama.

Teva je veliki, uređeni sistem što odgovara mom shvatanju posla, jer vrlo su jasne uloge svakog zaposlenog i rad svih nas se na kraju lepo sklopi u jednu veliku slagalicu. Rad u ovoj kompaniji dao mi je veliku širinu i mogućnost da stvari posmatram iz jako širokog ugla.

Govoreći o očekivanjima klijenata Jelena smatra da je ključna osobina koju klijenti očekuju od profesionalaca je da budu pouzdani partneri. Očekuju, dodaje ona i da, koliko je moguće, što bolje sagledaju njihove potrebe i njima se prilagode. Pouzdanost je i ključna osobina za kolege i kompaniju u kojoj radi.

Za sebe privatno kaže da joj je jedna od najvažnijih uloga to što je majka troje dece i da uprkos izazovima koje ta činjenica nosi, roditeljstvo joj prestavlja neizmeran izvor zadovoljstva i sreće. Kaže da joj je bilo važno da pronađe pravi balans između privatnog života i profesionalnih obaveza i da misli da je u tome uspela. Veliki je ljubitelj prirode i boravka u njoj i, kako kaže, koristi svaki slobodni trenutak za pešačenje, planinarenje ili plivanje.

Podeli ovu stranicu:

Možda će Vas zanimati i...

Zašto ne migrena? - Teva pokreće inicijativu za razgovor o pojavi migrene na radnom mestu

Zašto ne migrena? - Teva pokreće inicijativu za razgovor o pojavi migrene na radnom mestu

Actavis donirao vredne Ipad uređaje SOS Dečijem selu Srbije

Actavis donirao vredne Ipad uređaje SOS Dečijem selu Srbije

Saopštenje za javnost - Svetski dan borbe protiv raka

Saopštenje za javnost - Svetski dan borbe protiv raka

ESG Izveštaj o napretku u 2020. godini

ESG Izveštaj o napretku u 2020. godini