Actavis donirao vredne Ipad uređaje SOS Dečijem selu Srbije

Kompanija Actavis donirala je 52 Ipad uređaja s pripadajućom opremom koje će od sada koristiti deca i mladi koje pomaže organizacija SOS Dečijeg sela Srbija za potrebe pohađanja online nastave. Ovom donacijom Actavis kao društveno odgovorna kompanija nastavlja da podržava zajednicu u kojoj posluje i ostvaruje svoje rezultate.

SOS Dečija sela Srbija je nevladina, humanitarna i neprofitna organizacija koja od 2004. godine radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja, osnaživanju socijalno-ugroženih porodica i ekonomskom osamostaljivanju mladih iz ranjivih grupa.

Ove korisne i vredne uređaje u ime Actavisa uručila je generalna direktorka Brigita Tetičkovič, koja je tom prilikom izjavila: „Kvalitetno i kontinuirano obrazovanje oduvek su bili jedan od ključnih sastojaka recepta za uspeh. Danas je gotovo svaki rad nezamisliv bez kvalitetne informatičke opreme čega je Actavis, članica Teva grupa i jedne od tehnološki najnaprednijih kompanija, itekako svesna. Nadam se kako će ova donacija svima uključenima omogućiti lakše i kvalitetnije provođenje nastave, a svim učenicima dodatan iskorak u njihovom obrazovanju. Drago nam je da smo ovom donacijom dobili priliku biti uz one kojima je pomoć potrebna jer ulažući u decu ulažemo i u našu budućnost.“

aktavis donacija

Nacionalna direktorka SOS Dečija sela Srbija, Vesna Mraković Jokanović, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je kompanija Actavis prepoznala potrebu dece iz osetljivih grupa i potrudila se da modernu informatičku opremu, neophodnu za praćenje online nastave, uruči upravo deci i mladima uključenim u programe koje sprovodi SOS Dečija sela Srbija. “Na ovaj način dečaci i devojčice kojima pružamo podršku kroz različite programe dobijaju šansu da nastavu prate na daljinu što je, i pored svih napora koje ulažemo, za značajan broj njih bilo gotovo nemoguće. Kompanija Actavis dala je sjajan primer kako pravilno osluškivati potrebe zajednice i kroz društveno-odgovorno poslovanje podržati one kojima je u datom trenutku pomoć najpotrebnija”.

Ova donacija rezultat je Actavisove želje da doprinese što kvalitetnijem obrazovanju. Kao jedna od vodećih kompanija na tržištu Srbije svjesna svoje odgovornosti te će i dalje biti nastaviti pouzdan partner okruženja u kojem deluje.

Podeli ovu stranicu:

Možda će Vas zanimati i...

Upoznajte Jelenu Vojinović Ranđelović

Upoznajte Jelenu Vojinović Ranđelović

Zašto ne migrena? - Teva pokreće inicijativu za razgovor o pojavi migrene na radnom mestu

Zašto ne migrena? - Teva pokreće inicijativu za razgovor o pojavi migrene na radnom mestu

Saopštenje za javnost - Svetski dan borbe protiv raka

Saopštenje za javnost - Svetski dan borbe protiv raka

ESG Izveštaj o napretku u 2020. godini

ESG Izveštaj o napretku u 2020. godini