Saopštenje za javnost - Zdravlje Leskovac

Leskovac, 10. mart 2020. - Farmaceutska kompanija Teva (Teva Pharmaceutical Industries Ltd.) je danas objavila da u sklopu restrukturiranja svoje globalne proizvodne mreže namerava da svoje proizvodne operacije u fabrici Zdravlje u Leskovcu prepusti novom strateškom partneru. Ova odluka je bazirana na Tevinom strateškom planu optimizacije i unapređenja efikasnosti svojih globalnih kapaciteta kroz redukciju troškova u skladu sa zahtevima tržišta i ni u kom slučaju nije zasnovana na bilo kakvim nedostacima ili problemima u pogledu poslovnih performansi ili zahteva kvaliteta koji se odnose na fabriku Zdravlje i njene zaposlene. Poslovni parametri Zdravlja i rezultati u prethodnoj, kao i svih godina od ulaska u sastav Teve, pokazuju izuzetan uspeh i kontinuirano unapređenje po svim kriterijumima.

Fabrika Zdravlje postala je deo Teve 2016. godine tokom globalne akvizicije kompanije Actavis. Zdravlje je jedna od najsavremenijih fabrika u regionu i veći deo svoje proizvodnje plasira na najveća svetska tržišta. Leskovačko Zdravlje je jedan od prvih domaćih proizvođača farmaceutskih proizvoda koji primenjuju najviše standarde domaće, evropske i svetske Dobre proizvođačke prakse (GMP), koji garantuju kvalitet, efikasnost i bezbednost lekova u skladu sa najvišim standardima.

Lekovi iz fabrike „Zdravlje“ u Leskovcu danas su deo terapije mnogih pacijenata u Srbiji i regionu, kao i pacijenata na oko 40 tržišta širom sveta. „Zdravlje“ je jedan od najvećih snabdevača domaćeg tržišta lekova, ali i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji.

Ne očekujemo značajan efekat na srpsko tržište lekova jer ćemo pre svega brinuti o interesima svih naših pacijenata. Tokom procesa tranzicije i preuzimanja od strane novog strateškog partnera biće obezbeđeno kontinuirano snabdevanje svim lekovima u skladu sa ranije preuzetim obavezama prema tržištu Srbije i u drugim zemljama. Sa novim strateškim partnerom biće ugovoren nastavak proizvodnje dela portfolija lekova Teve za naredne dve do tri godine, kako bi se obezbedilo dovoljno vremena svima na prilagođavanje novim okolnostima. Nema nikakvog mesta za zabrinutost za pacijente i zdravstvene radnike, jer će biti obezbeđeno kontinuirano snabdevanje svim lekovima u skladu sa ranije preuzetim obavezama.

Tokom ovog postepenog procesa koji bi trebalo da bude okončan do kraja 2020. godine svaki korak će biti pažljivo planiran kako ne bi bilo dovedeno u pitanje regularno snabdevanje lekovima za pacijente u Srbiji i na drugim tržištima.

Verujemo da ćemo pronaći dobrog partnera sa kojim ćemo nastaviti da razvijamo poslovanje Zdravlja.

Podeli ovu stranicu:

Možda će Vas zanimati i...

Upoznajte Jelenu Vojinović Ranđelović

Upoznajte Jelenu Vojinović Ranđelović

Zašto ne migrena? - Teva pokreće inicijativu za razgovor o pojavi migrene na radnom mestu

Zašto ne migrena? - Teva pokreće inicijativu za razgovor o pojavi migrene na radnom mestu

Actavis donirao vredne Ipad uređaje SOS Dečijem selu Srbije

Actavis donirao vredne Ipad uređaje SOS Dečijem selu Srbije

Saopštenje za javnost - Svetski dan borbe protiv raka

Saopštenje za javnost - Svetski dan borbe protiv raka